באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מרכיבים (לכ-8 מנות):

•    קילו קוביות (2.5 ס"מ על 2.5 ס"מ) בשר כתף 
•    שורש פטרוזיליה קלוף 
•    3 גבעולי סלרי חתוכים גס
•    שני גזרים חתוכים גס
•    2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה:

1.    מחממים בסיר שמתאים גם לתנור את השמן 
2.    סוגרים את הבשר מכל הצדדים כ-3-4 דקות 
3.    מוציאים את הבשר לצלחת
4.    מכניסים את הירקות לסיר ומאדים כ-3 דקות עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל דקה
5.    מניחים את הבשר על הירקות
6.    מוסיפים כוס ציר בקר וחצי כוס יין אדום (שהנוזלים לא יעברו את מחצית גובה הבשר והירקות)
7.    מחכים שהאלכוהול יתנדף, מתבלים (מלח, פלפל, עלה דפנה), טועמים את הרוטב ומשפרים תיבול אם צריך 
8.    מכסים ומכניסים לתנור לשעה וחצי-שעתיים ב-160 מעלות (לבדוק אחרי שעה וחצי - אם הגזר התרכך אפשר לכבות

ערכים תזונתיים למנה:

360 קלוריות
3 גרם פחמימות
1 גרם סיבים 
22 גרם שומן
34 גרם חלבון

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.