באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מרכיבים (לעוגה אחת, כ-12 מנות):

•    3 ביצים
•    1 גביע שמנת חמוצה
•    חצי כוס ממתיק
•    כוס קמח שקדים (90 גרם)
•    כף וחצי אבקת אפייה
•    חצי כוס שמן זית או קוקוס
•    2 כפות אגוזי פקאן שבורים
•    2 כפות סירופ מייפל דל פחמימות

אופן ההכנה:

1.    לחמם תנור ל- 180 מעלות
2.    לערבב היטב את כל החומרים חוץ מהאגוזים והמייפל
3.    לשמן תבנית אינגליש קייק ולהעביר את התערובת לתבנית
4.    לפזר מעל אגוזים
5.    לאפות כ-30-35 דקות
6.    ליצור כ-4 חורים בעזרת החלק האחורי של כפית מיד אחרי האפייה ולשפוך לתוכם את המייפל 

ערכים תזונתיים במנה:

200 קלוריות
2 גרם פחמימות
3.5 גרם חלבון
20 גרם שומן

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.