באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מרכיבים: (2 תבניות מאורכות או 1 מלבנית – כ-6 מנות)

•    3 ביצים
•    2 כפות קמח חומוס או קמח שקדים 
•    500 גרם גבינה לבנה או קוטג' או חצי חצי (5-9% שומן, לבחירתכם)
•    100 גבינה צהובה או צפתית (אחוזי השומן לפי בחירתכם)
•    2 סלסלות של פטריות טריות חתוכות
•    1 בצל גדול חתוך לקוביות
•    3 כפות שמן זית
•    תבלינים – מלח ופלפל לפי הטעם, ניתן להוסיף גם אבקת שום.

הוראות הכנה:

1. במחבת – לטגן בשמן את הבצל, לאחר שמתרכך להוסיף את הפטריות ולטגן יחד על אש בינונית למספר דקות נוספות.

2. בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים יחד (למעט הירקות) ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

3. להוסיף את הירקות והתבלינים ולערבב יחד.

4. לשפוך ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית אחת בינונית ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.

ערכים תזונתיים למנה אחת מתוך 6

(עם שימוש בקמח שקדים, בקוטג' 5% שומן ובגבינהצהובה 9%):
קלוריות - 252
פחמימות – 8 גרם
חלבונים- 20 גרם
שומנים – 15 גרם

המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.