באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

רכיבים (לכ-5 מנות):

• 1 בצל בינוני חתוך לרצועות
• 5 שיני שום קלופות וחתוכות
• 1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות
• 2 קישואים חתוכים לרצועות
• סלסלת פטריות טריות חתוכות
• 200 גרם שעועית ירוקה דקה (ניתן להשתמש בקפואים)
• חצי חבילת נבטים עבים
• 1 חבילת טופו (לא רך) במשקל 300 גרם
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף שמן שומשום
• תיבול: ג'ינג'ר טרי מגורד או 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא, מלח גס, פלפל שחור גרוס, תבלינים נוספים או

הוראות הכנה:

1. לשפוך לווק את שמן הזית ולהקפיץ את הבצל והשום על אש גדולה במשך דקה.
2. להוסיף את הכרוב, קישואים ושעועית ירוקה ולהקפיץ תוך ערבוב תמידי למשך כ4-5 דקות
3. להוסיף את הפטריות, הנבטים, הטופו, שמן השומשום והתבלינים ולהקפיץ למשך עוד כ4-5 דקות תוך ערבוב תמידי ועד להתרככות הירקות.
4. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם

ערכים תזונתיים למנה:

142 קלוריות
8 פחמימות
7 חלבונים
8 שומנים

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.