הבריאות הנפשית משפיעה על היבטים רבים כל כך בחיים – איך מרגישים וחושבים, באיזו צורה מתנהלים עם הלחץ, איך מתייחסים לסביבה ואיך מקבלים החלטות. בתקופות משבר או לחץ היא יכולה גם להקשות על ההתמדה בתוכנית הטיפול בסוכרת. 
 

גוף-נפש בסוכרת

לשמור על רמות הסוכר בדם, ליטול  תרופות, לתכנן ארוחות, לעשות ספורט – זוהי רשימה ארוכה למדי של דברים שצריך לעשות ולתכנן כשיש סוכרת. העומס הזה יכול לשאוב אותך ולפגוע בבריאות הנפשית. ענייני נפש שאינם מטופלים יכולים להחמיר סוכרת, והבעיות שנובעות מסוכרת יכולות להחמיר את הבריאות הנפשית. המזל הוא, שאם הבריאות הפיסית משתפרת אז גם הבריאות הנפשית משתפרת, ולהיפך. 

כשחיים עם סוכרת הרבה זמן, לפעמים אפשר להגיע למצב שבו אובד החשק להמשיך לטפל בסוכרת, עולות דאגות ומתעוררים פחדים. לפעמים זה קורה כי מנסים זמן רב לאזן את הסוכר ושום דבר לא משתפר, או שלפעמים מתפתחים סיבוכים נוספים, למרות הטיפול המוקפד.

מה אפשר לעשות במקום להרים ידיים?

במצבים מתסכלים עלול להתעורר הרצון ״לשבור את הכלים״ – לחזור להרגלים לא בריאים, להפסיק לבדוק את רמת הסוכר, ואפילו לדלג על בדיקות או פגישות עם הצוות המטפל. זה קורה להרבה אנשים, ואולי לכל מי שחולה בסוכרת. ולרוב זה קורה אחרי הרבה שנים של טיפול. מצבים אלה עשויים להתפרש כחרדה או דיכאון,.והגישות הבאות יכולות לעזור:

• להיפגש עם אנדוקרינולוג.ית. לרופאים ולרופאות אלה לרוב יש הבנה עמוקה יותר על האתגרים שיש בניהול סוכרת.

• לבקש מרופא או רופאת המשפחה הפניה לייעוץ הנפשי אצל מישהו או מישהי המתמחים במחלות .כרוניות

• להתמקד ביעד אחד או שניים של תוכנית ניהול הסוכרת, במקום לחשוב על כל הדברים שצריך לעשות ולשנות כדי לנהל טוב יותר את המחלה.