באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מרכיבים (לכ-5 מנות):

•    סלסילת פטריות שמפיניון אחת או 5 פטריות שמפיניון גדולות (עדיפות לפטריות גדולות) – כ250 גרם
•    3 כפות פיסטוק קלוף או חצאי פקאנים שבורים גס
•    5 כפות פטרוזיליה / כוסברה / נענע קצוצים (מה שאוהבים)
•    כ-100 גרם גבינה צפתית או כל גבינה קשה אחרת מפוררת / מעוכה עם מזלג
•    3 פרוסות גבינה צהובה 9%
•    3 כפות רוטב סויה מופחת נתרן (ניתן לוותר לצורך הפחתה בכמויות הנתרן אבל יש לקחת בחשבון שהפטריות יצאו יבשות יותר ובטעם שונה)
•    פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור או טוסטר אובן ל-150 מעלות.
2.    מסירים בעדינות את רגלי הפטריות וזורקים או משתמשים לשימוש אחר.
3.    משרים את הפטריות בתוך רוטב הסויה, הופכים אותן כך שהרוטב יגע בכל שטח הפטריה. 
4.    מסדרים את הפטריות בתבנית על נייר אפייה.
5.    מכינים את התערובת למילוי: מערבבים יחד בקערה את האגוזים, עשבי התיבול, הגבינה הקשה והפלפל שחור.
6.    ממלאים כל פטריה בתערובת.
7.    מניחים מעל כל פטריה כ-1/3-1/2 פרוסת גבינה צהובה.
8.    מכניסים לתנור לכ-10-15 דקות או עד שהפטריות נראות עשויות והגבינה מעליהן נמסה.

ערכים תזונתיים למנה:

111 - קלוריות
פחמימות - 7 גרם
חלבונים - 11 גרם
שומנים - 5 גרם

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.