באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מרכיבים (כ-10 מנות):

• 300 גרם סלמון חתוך לפרוסות (2 או 4)

• 20 גרם חמאה


• 2 כפות שמן זית

• כף מיץ לימון סחוט

• 1/4 כוס יין לבן

• תבלינים: מלח גס, צ'ילי יבש, אורגנו, טימין, רוזמרין, קימל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מורחים את שמן הזית על נייר אפייה בתבנית

3. מניחים את הסלמון, מפזרים מעליו תבלינים, מניחים קוביית חמאה מעל כל פרוסה, שופכים מעל את היין ואת הלימון

4. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 14 דקותל

5. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 3 דקות

ערכים תזונתיים למנה:

250 קלוריות
0.5 גרם פחמימות
15 גרם חלבון
21 גרם שומן


*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.