באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

המרכיבים (כ-20 לביבות גדולות):

• 300 גרם טופו קשה 

• בצל בינוני

• 2 גזרים

• 2 כפות שמן זית 

• 2 כפות טחינה

• 1 ביצה (לא חובה אם רוצים טבעוני)

• חצי כוס כוסברה קצוצה

• תבלינים: כמון, כורכום, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מגרדים לתוך קערת ערבוב את הטופו הבצל והגזרים, מוסיפים את שאר החומרים

2. יוצרים לביבות

3. אופים ב-180 40 במשך דקות. אחרי מחצית מהזמן הופכים

ערכים תזונתיים ללביבה:

55 קלוריות
1.5 גרם פחמימות
0.5 גרם סיבים
3.5 גרם חלבון
4 גרם שומן 

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.