באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

במתכון זה האורז מוחלף בפתיתי כרובית אשר מספקים מראה וחוויה דומה לאכילת האורז אך במחיר נמוך משמעותית של קלוריות ופחמימות.

מרכיבים (ל5 מנות):

• 1 בצל בינוני חתוך

• 5 שיני שום חצויות

• 3 כפות שמן זית

• חצי שקית פתיתי כרובית קפואים (400 גרם)

• 1 גזר גדול מגורד

• חצי כוס עדשים כתומות או ירוקות (שהושרו לפחות שעה לפני ההכנה במים רותחים)

• לתיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כמון (לפי טעם אישי)

הוראות הכנה:

1. לפחות שעה מראש משרים את העדשים בתוך קערת מים רותחים לצורך ריכוך.

2. שמים את השמן במחבת גדולה ומטגנים קלות את הבצל והשום.

3. לאחר מכן מוסיפים את פתיתי הכרובית, הגזר, העדשים (ללא הנוזלים בהם הושרו) והתבלינים.

4. מערבבים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-12 דקות ללא מכסה.

5. טועמים, ממשיכים לערבב מדי פעם ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות – 140
פחמימות – 17 גרם
חלבונים – 5 גרם
שומנים – 6 גרם

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.