פחמימות

פחמימות

הפחמימות הן האחראיות העיקריות לעליה ברמות הסוכר בדם לאחר הארוחה. בשל כך, חשוב במיוחד לסוכרתיים
להקפיד על כמות והרכב הפחמימות הנצרכות. צריכת פחמימות מורכבות כגון לחם, עדשים, בטטות עדיפה על פני
פחמימות פשוטות כגון סוכר לבן, מיץ, פירות וחלב וזאת בשל משך עיכול ארוך יותר של הפחמימות המורכבות ושחרור סוכר לדם בצורה מתונה יותר.

ספירת פחמימות

שיטה המאפשרת גמישות בצריכת המזון תוך שמירה על איזון של רמות הסוכר בדם באמצעות הרכבת תפריט אישי על-ידי דיאטנית קלינית. התפריט כולל התאמה של כמות הפחמימות הדרושה בכל ארוחה, בהתאם למספר מנות פחמימה הנצרכות במשך היום, הרגלי האכילה והטיפול התרופתי. העיקרון פשוט - כל מזון מכיל פחמימות בכמות מסוימת, ובסוכרת יש להתמקד בקבוצות בהן הכמות משמעותית ומדידה.

מנה אחת של פחמימה= 15 גרם פחמימה

 קבוצת דגנים/קטניות קבוצת הפירות קבוצת החלב הניגר
 כל מנה מכילה כ-15 גרם פחמימות
ו-70 קלוריות
 כל מנה מכילה כ-15 גרם פחמימות
ו-60 קלוריות
 כל מנה מכילה 12 גרם פחמימות
ו-80-100 קלוריות
 מנה =
 פרוסת לחם
2 פרוסות לחם קל
1  תפ"א בינוני
 ½ כוס אורז מבושל
1  קלח תירס בינוני
 ½ כוס קטניות
 ½ כוס קורנפלקס
 מנה =
 תפוח עץ
 אפרסק
 תפוז    
 בננה קטנה
2  קלמנטינות
12  ענבים
 כוס תות שדה
 מנה =
1  כוס חלב
1  גביע יוגורט
1  גביע לבן
1-2  מעדן דיאט