פריטטה קישואים וגבינה

 

באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

מצרכים:

•    4 כפות שמן זית כתית מעולה
•    בצל בינוני אחד פרוס לפרוסות דקיקות
•    250 גרם קישואים פרוסים לפרוסות דקות
•    8 ביצים טרופות
•    30 גרם גבינה קשה 5% ללא מלח (למשל צפתית), מגורדת במגרדת דקה
•    מלח ופלפל גרוס על פי הטעם

אופן ההכנה:

1.    שפכו את השמן למחבת טפלון גדולה, טגנו את הבצל למשך 2 דקות
2.    הכניסו את פרוסות הקישוא והמשיכו לטגן עוד 4 דקות או עד שיתרככו
3.    הדליקו את הגריל
4.    תבלו את תערובת הביצים, מלח ופלפל על פי הטעם, מזגו את תערובת הביצים על המחבת ובשלו עוד 3 דקות
5.    פזרו על הפריטטה את שבבי הגבינה והניחו את המחבת בגריל אותו חממתם מראש עוד 2 דקות
6.    פרסו ל-4 או ל-8 פרוסות
7.    ניתן להגיש חם או קר

מידע תזונתי למנה (1/4 פריטטה)

280 קלוריות
סך השומנים 21 גרם
7 גרם פחמימות
17 גרם חלבון


המתכון יכול להתאים לכל אחת מארוחות היום. שילוב של 1/4 פריטטה בנוסף לסלט גדול יכולים להוות ארוחה קלילה ומשביעה. רוב השומן במתכון מקורו בשומן בריא – בלתי רווי שמקורו בשמן הזית, לצד כמות חלבון מכובדת שמקורה בביצים ובגבינה. שימו לב שהמלצנו על גבינה קשה ללא מלח, כיוון שרוב הגבינות הקשות מכילות בדרך כלל כמויות עצומות של נתרן (מלח) אשר בצריכה גבוהה שלו מזיק לבריאות.