מתכון לביבות טופו
באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

המרכיבים (כ-20 לביבות גדולות):
• 300 גרם טופו קשה
• בצל בינוני
• 2 גזרים
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות טחינה
• 1 ביצה (לא חובה אם רוצים טבעוני)
• חצי כוס כוסברה קצוצה
• תבלינים: כמון, כורכום, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מגרדים לתוך קערת ערבוב את הטופו הבצל והגזרים, מוסיפים את שאר החומרים
2. יוצרים לביבות
3. אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות. אחרי מחצית מהזמן הופכים
ערכים תזונתיים ללביבה:
55 קלוריות
1.5 גרם פחמימות
0.5 גרם סיבים
3.5 גרם חלבון
4 גרם שומן
*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.