מתכון לביבות טופו
באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.
המרכיבים (כ-20 לביבות גדולות):
• 300 גרם טופו קשה
• בצל בינוני
• 2 גזרים
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות טחינה
• 1 ביצה (לא חובה אם רוצים טבעוני)
• חצי כוס כוסברה קצוצה
• תבלינים: כמון, כורכום, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מגרדים לתוך קערת ערבוב את הטופו הבצל והגזרים, מוסיפים את שאר החומרים
2. יוצרים לביבות
3. אופים ב-180 40 במשך דקות. אחרי מחצית מהזמן הופכים
ערכים תזונתיים ללביבה:
55 קלוריות
1.5 גרם פחמימות
0.5 גרם סיבים
3.5 גרם חלבון
4 גרם שומן
*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.