מתכון לעוגיות וניל
באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.
מרכיבים (לכ-16 עוגיות):
• כוס קמח שקדים (90 גרם)
• רבע שקית אבקת אפייה
• 2 כפות ממתיק
• 2 כפות שמנת להקצפה
• 3 כפות שמן זית או שמן אבוקדו
• רבע כפית תמצית וניל
• אפשר להוסיף רבע כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל המצרכים
2. בעזרת מערוך, מרדדים את התערובת שנוצרה בין שני ניירות אפייה, ויוצרים צורות
3. אופים בתנור חם ל5-8 דקות, ב-180 מעלות
ערכים תזונתיים בעוגייה:
70 קלוריות
1 גרם פחמימות
1 גרם חלבון
6.5 גרם שומן