מתכון לעוגיות טחינה
באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.
רכיבים (לכ-70 עוגיות):
• 1 כוס טחינה גולמית
• 1/4 עד 1/3 כוס שמן
• 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
• 1/2 שקית אבקת אפייה
• 1 שקית סוכר וניל
• 1/2 כוס סוויטאנגו
• 1/2 כוס שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים
2. ליצור כדורים קטנים
3. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשטח את הכדורים
4. לחמם תנור ל-160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)
5. לאפות למשך כ-18 עד 20 דקות (אין פה השחמה, יש לשים לב שהעוגיות לא תישרפנה)
ערכים תזונתיים לעוגייה:
45 קלוריות
3.3 גרם שומן
1.4 גרם חלבון
2.5 גרם פחמימה
*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.