עוגיות עם שבבי שקדים
באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.
רכיבים (לכ-45 עוגיות):
• 2 חלבונים
• 1/2 כוס סוויטאנגו / אריתריטול
• 250 גרם שבבי שקדים
• 4 כפות שומשום
• 4 כפות גרעיני דלעת וחמנייה
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את החלבונים עם התחליף הסוכר, להוסיף את שאר החומרים
2. לצקת עם כף לתבנית מרופדת עם נייר אפייה
3. לחמם תנור ל-160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)
4. לאפות למשך כ-18 עד 20 דקות, עד השחמה קלה
ערכים תזונתיים לעוגייה:
41 קלוריות
3.5 גרם שומן
1.6 גרם חלבון
1 גרם פחמימה
*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.