באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

רכיבים (לכ-70 עוגיות):

•    1 כוס טחינה גולמית
•    1/4 עד 1/3 כוס שמן
•    1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
•    1/2 שקית אבקת אפייה
•    1 שקית סוכר וניל
•    1/2 כוס סוויטאנגו
•    1/2 כוס שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1.    לערבב את כל החומרים
2.    ליצור כדורים קטנים 
3.    להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשטח את הכדורים
4.    לחמם תנור ל-160 מעלות במצב טורבו (או 175 מעלות בתנור רגיל)
5.    לאפות למשך כ-18 עד 20  דקות (אין פה השחמה, יש לשים לב שהעוגיות לא תישרפנה)

ערכים תזונתיים לעוגייה:

45 קלוריות
3.3 גרם שומן
1.4 גרם חלבון
2.5 גרם פחמימה

*המרכז הרפואי DMC הינו מרכז רפואי פרטי המתמחה בטיפול בסוכרת, אנדוקרינולוגיה והשמנת יתר תחת ניהולו הרפואי של פרופ' איתמר רז.