רמת הסוכר בדם

מדד המוגלובין מסוכרר (HbA1C):

HbA1C  הוא מדד המשקף את רמת הסוכר הממוצעת בדם במשך שלושת החודשים האחרונים.

מדד זה מורכב משני מרכיבים: סוכר בצום (FPG) + סוכר לאחר הארוחה (PPG)
רמת סוכר בצום נמדדת בבוקר, לפחות 8 שעות לאחר הארוחה האחרונה. בחולי סוכרת מומלץ  לשאוף לרמה של 80-130 מ"ג/ד"ל.
רמת סוכר לאחר הארוחה נמדדת בין שעה לשעתיים לאחר הארוחה. בחולי סוכרת מומלץ לשאוף לערכים של  מתחת 180 מ"ג/ד"ל, וזאת בתנאי שאין היפוגליקמיה.

נמצא ששמירה על רמה מאוזנת של סוכר בצום בבוקר חשובה, אך לרוב אינה מספקת וכי על מנת להגיע ליעד המטרה של ה-HbA1C יש לשמור גם על איזון של רמת הסוכר שלאחר האוכל.

יעד המטרה של ה- HbA1C ייבחר על ידי הרופא המטפל לפי מספר מדדים: רמת היצמדות החולה לאורח חיים בריא ולטיפול, סיכון להיפוגליקמיה, משך מחלת הסוכרת, אורך חיים צפוי, מחלות נלוות מסכנות חיים, סיבוכים מיקרווסקולרים ומאקרוווסקולרים וקשר צמוד עם רופא סוכרת.