אינדקס גליקמי

אינדקס גליקמי

זהו מדד לדירוג השפעת פחמימות על רמות הסוכר בדם. העלייה ברמות הסוכר בדם נבדקת כשעתיים לאחר צריכת מזון מסוים, בהשוואה לסוכר או לחם לבן. ערכי המדד הגליקמי נעים בטווח שבין 0-100. ערך גליקמי מעל 70 נחשב גבוה, בין 56 ל- 69 מוגדר בינוני, ואילו מתחת ל- 55 נחשב לנמוך.
 שילוב פחמימות עם מזונות המכילים שומן, חלבון וסיבים, תסייע להורדת הערך הגליקמי. השפעה נוספת יש גם לאופן ומשך הבישול (לדוגמא, בישול ארוך מעלה את הערך גליקמי). רצוי לצרוך מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, התורמים לעלייה מתונה ואיטית ברמות הסוכר בדם.השפעת המזון על רמות הסוכר שונה מאדם לאדם. לפיכך, אין להסתמך על שימוש בטבלאות ערך גליקמי בלבד, אלא לקיים מעקב של רמות הסוכר בדם באופן עצמאי.